Leiderschapsontwikkeling

Leiderschapsontwikkeling

Leiderschap is een prachtig middel om een verschil te maken in je eigen leven, en dat van je omgeving. Maar hoe kun je je eigen leiderschap het beste ontwikkelen? Welke aanpak werkt echt? Waar moet je op letten? En hoe help je anderen bij het ontwikkelen van hun leiderschap? Bij leiderschap gaat het vooral om visie, actie en groei.

John Maxwell zegt: ‘Leadership is influence’ en het grootste deel van leiderschap kan je leren. Dat is goed nieuws, want dat betekent dat wij allemaal kunnen groeien en ontwikkelen in onze leiderschapsvaardigheden.

Voor mij gaat leiderschap om weten wat je belangrijk vindt en weten waar je naartoe wilt in het leven. Weten wat je belangrijk vindt, heeft te maken met je waarden. Weten waar je voor gaat, heeft te maken met richting: je visie, kompas, stip op de horizon of hoe mooi je het ook wilt noemen.

Begin met te bepalen waar je nu bent (punt A) en ga daarna kijken waar je naartoe wilt (punt B). Ga richting geven aan je leven en zet stappen naar waar je naartoe wilt.

Dit kun je o.a. doen door een van onze programma’s te volgen en concreet stappen vooruit te gaan zetten!