Dankbaarheid en groei!

Dankbaarheid en groei!

Het is het begin van het nieuwe jaar en ik wilde niet weer zo’n standaard blog doen over doelen stellen. Maar wat dan? Van de week coachte ik iemand die mij vertelde nog steeds niet tevreden te zijn met waar ze nu staat, terwijl ze echt al stappen vooruit heeft gemaakt. We spraken er even kort over en kwamen erop dat het belangrijk is om stil te staan bij de positieve stappen die je al gemaakt hebt, deze ook te benoemen en er dankbaar voor te zijn.

Een poosje geleden kregen we bezoek van iemand die eens in de zoveel tijd langskomt. Mijn vrouw en ik voeden 3 kinderen op, en een van de eerste dingen die hij vertelde was dat de kinderen zo groot zijn geworden. Eerlijk gezegd valt me dat niet eens meer op, ik zie ze elke dag. Maar als ik er foto’s bij pak van maanden terug zie je inderdaad wel een verschil. En voor de ouders onder ons: ik merk het ook vaak aan de ineens-te-kleine broeken van de kinderen. 😉

Dit kun je natuurlijk makkelijk vertalen naar je eigen leven, zowel privé & zakelijk. Als je van dag tot dag leeft kan je blik kortzichtig worden. Maar als je even afstand neemt en reflecteert op wat je de afgelopen maanden hebt gedaan, dan zie je opeens groei. Dat is de reden dat ik met klanten regelmatig een reflectie moment inbouw, zodat zij zich bewust blijven van de vooruitgang en ze daar ook dankbaar voor kunnen zijn en ervan kunnen genieten. Dankbaar voor wat er is gebeurt en zien hoe ze gegroeid zijn. Het is ook een perfect moment om doelen bij te stellen en op koers te blijven.

Ik heb ook doelen in mijn leven. En ja, met sommige ben ik nog niet waar ik zou willen zijn. Maar ik ben ook niet meer waar ik 6 maanden geleden was. Daar ben ik dankbaar voor, ik zie de groei en het geeft weer perspectief om dingen bij te stellen en de juiste stappen vooruit te nemen.

Hoe zit dat met jouw leven? Heb jij al gereflecteerd op het afgelopen jaar? Ben je dankbaar voor wat er is gebeurd? En heb jij je koers al uitgezet voor 2018? Zo niet, dan is ons programma ‘2018 jouw beste jaar ooit!’ ideaal voor je: kort en zeer krachtig! Ervaar voor jezelf hoe makkelijk het kan zijn om dankbaar te zijn voor het afgelopen jaar én hoe het is om de eerste stappen te zetten naar een nog beter 2018!