Eindig 2017 sterk

Eindig 2017 sterk

We zitten volop in de laatste maand van het jaar en het einde van 2017 is in zicht. Ik hoop dat je tijd kunt vrijmaken om even te reflecteren op het afgelopen jaar. Zodat je in 2018 doelgericht verder kunt bouwen en door kunt groeien. Zodat je stappen vooruit kunt gaan zetten. Dus bij deze een aantal reflectie ideeën.

Stel jezelf de volgende drie vragen:
1. Wat heb ik het afgelopen jaar geleerd?
2. Wat is mij opgevallen het afgelopen jaar?
3. Wat wil ik graag delen over het afgelopen jaar?

Vraag één helpt om even stil te staan bij de positieve dingen en verbeterpunten die je hebt geleerd. Bekijk of je met de dingen die niet lekker lopen moet stoppen, of dat je het zo kunt aanpakken dat je vooruit gaat. De dingen die goed gingen, kun je die naar een volgend level tillen?

Vraag twee helpt je stil te staan bij gebeurtenissen die een impact hebben gehad. En vraag drie helpt je gebeurtenissen te verwoorden die je graag zou willen delen. Dat hoeft echt niet met een groot publiek, je kunt ze ook voor jezelf opschrijven. Zo krijg je helder wat jij belangrijk (of juist onbelangrijk) vindt voor het komende jaar.

Deze vragen kun je gebruiken voor een stukje reflectie op het afgelopen jaar. Maar wat zou in december nog één actie zijn die je kunt doen om dit jaar sterk te eindigen? Finish strong!

En daarom bieden we jou ons programma ‘2018 jouw beste jaar ooit!’ aan. Een kort coachingsprogramma om 2017 nog sterker te eindigen en 2018 nog sterker te starten! Wil je daar meer over weten? Klik dan hier.