Hoe zoek ik een coach?

Hoe zoek ik een coach?

Waar moet ik op letten als ik een coach zoek? Hoe vind ik de geschikte coach? Hoe vind ik een coach die bij mij past? Zijn het technische vaardigheden die je wilt verbeteren dan zoek je iemand die vakkennis heeft. Wil je op persoonlijk vlak gecoacht worden, dan zoek je iemand die daarin gespecialiseerd is. Er zijn tal van zaken waar je op kunt letten, meestal hoor ik terug dat er ‘een klik’ is. En dat is zeker belangrijk, maar er is meer…

Wat doet een coach? Kort samengevat is het iemand die jou van A naar B helpt. In de basis zijn er 5 punten:

  1. Waar sta je nu? (huidige situatie) (A)
  2. Waar kom je vandaag & wie ben je?
  3. Waar wil je naartoe? (visie voor de toekomst) (B)
  4. Stappenplan (doelen, goals, planning) – Dit is het gat tussen ‘A’ en ‘B’
  5. Aan de slag gaan en evalueren

Belangrijk bij het zoeken naar een coach is de vraag: kan iemand mij helpen om bij ‘B’ uit te komen? Is er dan perse een klik nodig? Het helpt, maar is niet noodzakelijk. Je hebt iemand nodig die je concreet verder helpt, eerlijk is, het einddoel duidelijk maakt, samen met jou en dan ook zorgt dat je dat einddoel vasthoudt en niet opgeeft. En dus niet een soort van ‘vriendje’.

Als je een coach hebt, betekent dat niet dat je iets fout doet, het betekent dat je graag verder wilt ontwikkelen, en soms kun je daarbij iemand gebruiken die je nieuwe inzichten aanleert, of manieren van denken. Dus ik zou zeggen: ‘zoek een coach en neem stappen vooruit’!

Zoals je natuurlijk weet, is coaching een van onze specialiteiten. Want jou verder brengen is wat wij doen. Dus mocht je eens willen weten hoe dat nu precies in z’n werk gaat: plan dan nu 30 minuten GRATIS Resultaat Coaching in.