Focus

Focus

Het eerste kwartaal van 2017 zit er alweer op. Ik heb een vraag voor je: wat waren jouw doelen voor dit jaar? Wat waren jouw plannen? Wat waren je voornemens? Grote kans dat vele het al niet meer weten en opgegeven hebben. En ook al ben je wel goed bezig, dit is een mooi moment om te her-focussen.

Het is lente en de zomer komt eraan, heerlijk. Een perfecte tijd om te evalueren, verbeteren, focus terug te pakken en vol energie ervoor te gaan. Wees effectief. Mensen die niet effectief zijn richten zich op de dingen die zij niet kunnen beïnvloeden, ze steken hun tijd en energie in de dingen waar ze geen invloed op hebben.

Dit geldt ook in het bedrijfsleven, elke organisatie is beïnvloedbaar door concurrenten, gebeurtenissen, de rente en andere factoren die je niet kunt beïnvloeden. Je kunt het niet negeren, maar je hoeft je focus er niet op te leggen. Het geheim zit in het feit dat succesvolle mensen zich richten op de dingen die ze wel kunnen beïnvloeden en waar ze wel effect op hebben.

De vraag is dan: waar focussen succesvolle mensen zich op?
1. Op vooruitgang en dynamiek.
2. Op de kern van wie zij zijn en hun organisatie/team.
3. Op de dingen waar zij invloed op hebben.

Dit kun jij ook. Ga aan de slag met deze 3 punten en zorg dat je focus goed is. Mijn tip is: maak tijd in je agenda vrij om erop uit te gaan en je focus weer scherp te krijgen. Maak er prachtige lente van. 🙂